Skip to Main Content »

Fragtpris 79,- | Fri fragt over 1.000,-

Mere end 250 kvalitets- og specialoste leveret over hele Danmark

Vesterhavsost (29% fedt) vægt fra 250g

Lagerstatus: På lager

Produktnavn Pris Antal
Vesterhavsost 45+, øko 250g
DKK 55,00
Vesterhavsost 45+, øko 500g
DKK 99,00
Vesterhavsost 45+, øko 1000g
DKK 200,00
  • Køb 7 for DKK 185,00 pr. stk.

Hurtigt overblik

Økologisk Vesterhavsost fra Thise Mejeri - høj klasse! Tør kraftig og lang smag med små saltnister. En fantastisk ost, som de senere år er blevet til en af de mest kendte og populære nye danske oste. Specielt det kvindelig publikum har taget osten til sig, og den let sødlige smag har vist sig at være yderst vanedannende. Periodevis har osten været næsten umulig at skaffe, da efterspørgslen overstiger produktionen - og da den tager 6-7 måneder mindst at modne, så har den været rationeret i nogen grad. En kombination af lagret Gouda og Parmesan, kan man måske sige. Advarsel: Køb rigeligt, den får ben at gå på!

Ingredienser: Økologisk pasteuriseret KOMÆLK, MÆLKESYREKULTUR, osteløbe, salt.

Vesterhavsost (29% fedt) vægt fra 250g

Flere visninger

Detaljer

Økologisk Vesterhavsost 26% / 45+ modnet min 26 uger Tør kraftig smag, med saltnister. Fantastisk ost til en fornuftig pris!

Restaurant Nimb dannede den eksklusive ramme, da mejeribrugets Gourmetpris skulle uddeles i år. I alt 39 forskellige produkter var tilmeldt konkurrencen.

Det var et helt enigt dommerpanel, der udpegede Vesterhavsost, som vinder af ostekategorien:

”Fantastisk. En super ost. Flot struktur med en god konsistens, knækker fint, er nærmest krystaliseret. God saft og kraft. Flot syre. Osten har karakter, og så har den ”terroir”, som vi efterlyser, dvs. den er præget af det naturforhold, mælken kommer fra, hvor osten er fremstillet og lagret. Den har en god historie.”

Syv Thise-landmænd, som alle bor i nærheden af Bovbjerg, skal levere råvaren til den serie Vesterhavsoste, som skal lagres i den saltholdige havluft, der via et avanceret ventilationsanlæg blæses ned i ostelageret.
Udover ostelagring under specielle forhold er der også etableret oste-røgeri og hvidskimleri derude - vestpå.

Vesterhavsosten er 26 uger undervejs, og den nye ostetype ligger milevidt fra det, man kan kalde ”den danske ostetradition.”

Fedtindholdet i tørstoffet er på 48 %, tørstofindholdet højt, osten kompakt, fast uden at smuldre - og sidst, men ikke mindst: Vesterhavsosten er ikke rødkitmodnet, som for eksempel Danbo og Havarti.
Smagen bygges langsomt op i de faste oste - tyngde og bredde kommer med alderen.