Skip to Main Content »

Fragtpris 79,- | Fri fragt over 1.000,-

Mere end 250 kvalitets- og specialoste leveret over hele Danmark

Vesterhavsost 45+, øko, vægt fra 250g

Lagerstatus: På lager

Produktnavn Pris Antal
Vesterhavsost 45+, øko 250g
DKK 55,00
Vesterhavsost 45+, øko 500g
DKK 99,00
Vesterhavsost 45+, øko 1000g
DKK 200,00

Hurtigt overblik

Økologisk Vesterhavsost 26% / 45+ modnet min 26 uger Tør kraftig smag, med saltnister. En fantastisk øko-ost til en fornuftig pris.
Restaurant Nimb dannede den eksklusive ramme, da mejeribrugets Gourmetpris skulle uddeles i år. I alt 39 forskellige produkter var tilmeldt konkurrencen.

Det var et helt enigt dommerpanel, der udpegede Vesterhavsost, som vinder af ostekategorien.

Vesterhavsost 45+, øko, vægt fra 250g

Flere visninger

Detaljer

Økologisk Vesterhavsost 26% / 45+ modnet min 26 uger Tør kraftig smag, med saltnister. Fantastisk ost til en fornuftig pris!

Restaurant Nimb dannede den eksklusive ramme, da mejeribrugets Gourmetpris skulle uddeles i år. I alt 39 forskellige produkter var tilmeldt konkurrencen.

Det var et helt enigt dommerpanel, der udpegede Vesterhavsost, som vinder af ostekategorien:

”Fantastisk. En super ost. Flot struktur med en god konsistens, knækker fint, er nærmest krystaliseret. God saft og kraft. Flot syre. Osten har karakter, og så har den ”terroir”, som vi efterlyser, dvs. den er præget af det naturforhold, mælken kommer fra, hvor osten er fremstillet og lagret. Den har en god historie.”

Syv Thise-landmænd, som alle bor i nærheden af Bovbjerg, skal levere råvaren til den serie Vesterhavsoste, som skal lagres i den saltholdige havluft, der via et avanceret ventilationsanlæg blæses ned i ostelageret.
Udover ostelagring under specielle forhold er der også etableret oste-røgeri og hvidskimleri derude - vestpå.

Vesterhavsosten er 26 uger undervejs, og den nye ostetype ligger milevidt fra det, man kan kalde ”den danske ostetradition.”

Fedtindholdet i tørstoffet er på 48 %, tørstofindholdet højt, osten kompakt, fast uden at smuldre - og sidst, men ikke mindst: Vesterhavsosten er ikke rødkitmodnet, som for eksempel Danbo og Havarti.
Smagen bygges langsomt op i de faste oste - tyngde og bredde kommer med alderen.