Skip to Main Content »

Fragtpris 39,- | Fri fragt over 1.000,-

Mere end 250 kvalitets- og specialoste leveret over hele Danmark

Dansk ost

Danmark er med sit kystklima og de flade græsmarker et fantastisk miljø for produktion af komælk og som følge deraf produktion af ost. De fleste danske oste tager sit udgangspunkt i oste fra andre lande, men får derefter tilført sit eget personlige præg af Danmark og vores mælk, som betragtes som noget af det bedste i verden. Danmark har registreret to oste, som er EU-beskyttet. Det er Danablu samt Esrom-osten. Rygeosten fra Fyn er måske den mest specielle ost, som fremstilles overhovedet i Danmark, ihvertfald finder man ikke et lignende produkt i andre lande.

Man kan anføre, at rygeost/røgeost er den mest danske ost, da den er udviklet på Fyn og faktisk ikke findes deslige. Rygeosten, som fremstilles af komælk er en frisk-ost som har et meget lavt fedtindhold fra 2-10% og som er meget fin og luftig i sin konsistens. En hurtig omgang røg over halm giver den sin helt egen smag og flot er den med sine røgfarvede striber. Er man bare lidt opfindsom blandes den med lidt creme fraiche, purløg, mayonaise, peber og salt og husk radisserne! Bedre sommersalat fåes ikke!

I de senere år har vi fået stor inspiration fra de øvrige europæiske lande og producerer således mere faste oste som også kan anvendes i andre sammenhænge end lige "på en skive franskbrød". Man kan måske sige, at vi har kopiereret i stor stil, men omvendt har vi fået en række oste ud af det, som hver især har fået sit eget særpræg og egen smag/konsistens. Et godt eksempel er den økologiske "Vesterhavsost". Hos Net-ost har vi et stort udvalg af de danske oste og vi forsøger hele tiden at finde nye og spændende oste!

38 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende

38 vare(r)

pr. side

Tabel  Liste 

Sorter faldende